Ekonomiappar – ta makten över din ekonomi

Hör du till dem som lever från löneutbetalning till löneutbetalning och letar överblivna mynt vid varje månadsskifte? Det är du långt ifrån ensam om. Faktum är att många människor, från låginkomsttagare och studenter till de som tjänar skapligt, har en sådan ekonomi. Hur mycket man lyckas spara i slutet på månaden och hur stabil ekonomi man har beror nämligen inte enbart på inkomst, utan på hur man spenderar sina pengar. Som tur är finns det flera ekonomiappar som kan hjälpa både dem som redan har bra koll på sin ekonomi och riktiga livsnjutare, med att få en mer stabil privatekonomi.

Prisjakt

De flesta människor, åtminstone i yngre generationer, är vid det här laget medvetna om hur mycket priser kan skilja sig åt mellan olika nätbutiker, för att inte tala om fysiska butiker. Har man då laddat ner prisjakt-appen och fått den installerad blir det än enkelt att jämföra priser. Behöver det ens sägas att den som shoppar utan att tänka efter kan spara många tusenlappar, utan att behöva göra avkall på shopping?

Dreams

Har du liksom de flesta andra mer eller mindre kostsamma drömmar? Dreams är en sparapp där du ställer siktet på ett konkret sparmål och sedan får hjälp med att spara ihop precis så mycket du vill under den tidsaspekt du ställt in. Du får massor av hjälp med att dra ned på utgifter som tar dig längre från ditt mål!

Klarna

Att ha Klarnaappen installerad kan vara ett riktigt smart drag för din privatekonomi. Många handlar på faktura idag och Klarna är en av de populäraste fakturalösningarna. Smidigt och snabbt- till den dag man glömmer bort att betala fakturan som ligger och skräpar i mailinkorgen. Med Klarnas app får du påminnelser som gör det betydligt enklare att hålla reda på fakturor. Dessutom har appen flera andra smarta funktioner. Du kan exempelvis ansluta dina konton och få full koll på dina utgifter. Smidigt va!

Mina tjänster

Har de fasta kostnaderna skenat iväg? Med tiden tenderar många att samla på sig fler och fler abonnemang och ser sällan över sina val. Med den populära appen Mina tjänster får du enkelt överblick över dina abonnemang samt förslag på billigare alternativ. Varför betala mer för exempelvis ett telefon- eller internetabonnemang när kvaliteten troligtvis blir exakt lika bra till ett lägre pris någon annanstans? Du kan dessutom tänka en extra gång över ifall alla abonnemang är nödvändiga när du ser kostnaderna svart på vitt. Är det verkligen nödvändigt att betala för flera streamingtjänster i månaden?

Avanza

Inte en renodlad ekonomiapp men en app som definitivt kan hjälpa dig att komma igång ordentligt med aktier och fonder. Att spara i ett sparkonto med ingen eller minimal ränta är rentav en förlustaffär räknat med årlig inflation, medan dina tillgångar kan växa med cirka 7% per år på börsen. Avanza är en av svenskarnas förstahandsval när det kommer till banker specialiserade på fond- och aktieinvesteringar. Förutom att köpa fonder och aktier så kan du i Avanzas app ställa in automatiskt månadssparande (förslagsvis samma dag lönen trillar in), följa dina investeringar i snygga och informativa diagram och läsa nyheter kring dina innehav.