Mest populära apparna just nu

Det finns knappast någon brist på appar, oavsett om du kör med iOS eller Android. Samtidigt kan listan över alla de mest populära apparna förändras otroligt snabbt. Den ena dagen kan det vara en app för sociala medier, nästa dag är det istället ett helt nytt alternativ som dykt upp.

Vi har därför skapat en lista med populära appar som används just nu. Till viss del har vi använt data från hela 2020 för att skapa den här listan, men vi har också kört på vad som har varit trendigt under första delen av 2021.

1. Tiktok

Tiktok blev snabbt en av världens största appar under 2020. Det här är en videoapp där tanken är att användaren ska spela in korta klipp med sig själv. I början var det mycket musikaliskt, men sedan dess har den utvecklats och idag använder många appen för att spela in komiska eller till och med lärorika klipp. Appen riktar sig framförallt till yngre men det finns gott om vuxna och äldre på appen.

2. Whatsapp

Whatsapp har under åren blivit en av världens mest använda appar. I grunden är det en kommunikationsapp där du använder internet för att skicka meddelanden och ringa till dina vänner och familjemedlemmar. Resultatet är att du kan skära ned på din mobilräkning och enkelt sitta och snacka med människor, även om personen bor på andra sidan planeten.

3. Facebook

Facebook är fortfarande en av världens största sociala medier, även om deras tillväxt har saktat ned en aning. Appen används för alla möjliga ändamål, till att hålla kontakten med vänner och familj till att sköta marknadsföringen för din verksamhet. Det är en lätt app att använda och du har alla funktioner som du har när du sitter på Facebook vid din dator.

4. Instagram

Instagram är också ett otroligt stort socialt medie där fokus ligger på foton istället för text. Ofta kompletteras det med Facebook där fokuset istället är det omvända. Instagram har också blivit stort bland influencers vilket har bidragit till att fler använder appen än tidigare. Instagram är menat att användas på mobilen i första hand.

5. Zoom

Zoom är en av världens största appar för videomöten. Under 2020 så började man använda den framförallt för att sköta lektioner på distans, men även möten på företaget när många jobbade hemifrån. Det vi däremot inte kan säga är hur populär den här appen kommer att vara under kommande år. Det faktum att den har haft en del säkerhetsbrister har också varit ett bekymmer, inte minst gällande att användare enkelt kan ta sig in i andras möten för att jävlas med personerna i mötet.

6. Clubhouse

Clubhouse är en väldigt ny app där tanken är att man ska ha samtal med varandra. Hela idén är att du behöver en inbjudan för att få använda appen och man kan sedan skapa sina egna grupper där människor med samma intressen kan mötas upp och samtala om ett specifikt ämne. Appen har snabbt fått miljontals användare över hela världen.