Stort urval för underhållning

De flesta tycker om att bestämma själva hur de ska leva sina liv. Var de ska bo, vilket yrke de ska välja och hur de tillbringar sin fritid. Det är egentligen ganska uppenbart att var och en ska sköta sitt eget liv. Därför tycker många också att de ska kunna känna sig fria att välja vilken underhållning de önskar. Samt att få bli lämnade ifred när de är online.

Allt det här hänger ihop med hur du använder din dator. Ganska många beställer tjänster från nätet, som Netflix eller annan streaming. Du gör det mesta på internet, allt från att handla hundmat till att köpa kläder. Men du vill inte hela tiden vara iakttagen när du sköter dina egna affärer. Inte för att du håller på med något som är fel, utan helt enkelt för att det är en principsak.

Vad är VPN?

VPN står för virtuell personligt nätverk. Det är en krypterad anslutnings som respekterar ditt privata liv. Ingen ser var du sitter och surfar, utan din IP-adress är hemlig. Du slipper alla de där spåren som kan vara jobbiga att hantera. Och du får större frihet när det kommer till att välja hur du tillbringar din fritid. Vilka filmer du ser på och när. Du kan beställa gratis VPN.

För med den här tjänsten kan du välja filmer och serier från andra länder. Det är ingen som vet att du sitter i Sverige och kopplar upp dig, din geografiska punkt är hemlig. Så du kan se på vad du vill, även det amerikanske utbudet. Naturligtvis handlar VPN inte bara om filmer, men det är en stor del för många användare. Många vill ha VPN för att titta på Netflix.

Livet är mer än underhållning

Du gör mycket under en och samma dag. Går och jobbar, pendlar, handlar, lagar mat, slappnar av, leker med barnen och duschar. De flesta har ett schema som är ganska fullpackat. Så du behöver de där få minuterna när du kan tänka bara på dig själv. Se på en film, läsa en bok eller ta ett bad. Alla förtjänar så kallad jag-tid, när du lägger fokus på att må bra. Aftonbladet skriver recension om ny Netflix-film. 

Helt klart är livet mer än underhållning. Men det blir lite roligare när du inte bara måste tänka på dina förpliktelser. I de fattigare länderna så jobbar folk så gott som dygnet runt bara för att överleva. Men i välfärdsländerna är det lite enklare att få tid över för dig själv. Och när du gör något så vill du vara anonym. Surfa runt och välja filmer som du vill, utan att någon ser dig.